Warning: A non-numeric value encountered in /home/trajan21/domains/jivacoaching.nl/public_html/dutch/wp-content/themes/yogastudio/fw/core/core.reviews.php on line 214

Warning: A non-numeric value encountered in /home/trajan21/domains/jivacoaching.nl/public_html/dutch/wp-content/themes/yogastudio/fw/core/core.reviews.php on line 214

VISIE

 

JIVA IS GEBASEERD OP DE FILOSOFIE VAN YOGA EN HET GEEFT JE EEN VRUCHTBARE GROND OM JE EXPRESSIE TE VINDEN OP EEN HEEL AUTHENTIEKE EN LEVENDE MANIER.

 

Over Jiva

Jiva is een initiatief die zich bezighoudt met begeleiding bij persoonlijke groei. Er wordt een leerproces gestart waarbij leren centraal staat. Dit leerproces kan leiden tot bewustwording, leven in het hier en nu (meditatie), het verbeteren van je focus en kracht (yoga), en het ontwikkelen van goede relaties (coaching). Voor Jiva leren betekend een individueel verschillend proces van kennisverwerving, zingeving en vaardigheidsontwikkeling.

MISSIE

Jiva is gegrond in de yoga filosofie en  en heeft als doel authentiek leren te ontwikkelen. Onze doelstelling is een directe respons op het groeiende aantal mensen die ‘in het hoofd’ leven, en het toenemen van aandoeningen zoals burn-out. Ook mensen die hier geen last van hebben kunnen baat ondervinden van zelfkennis en bewustwording. Jiva streeft ernaar om in 2025 twee keer zoveel authentieke mensen in Utrecht te zien als vandaag. Daarbij wordt het welzijn bevordert.

BETEKENIS

Het sanskrit woord jīva verwijst naar het individuele zelf en de onsterfelijke essentie van zijn ziel. Het woord jīva komt uit jivás, een sanskrit woord met de wortel jīv- wat betekent “ademen”. Dus een ziel in een lichaam dat ademt, heet “jīva”. In oude geschriften jivas zijn onderworpen aan gehechtheid, onwetendheid en bedrog. Hoewel het een onderwerp aan het drievoudige onzuiverheden, wordt aangenomen dat een jīva heeft goddelijke natuur.