Warning: A non-numeric value encountered in /home/trajan21/domains/jivacoaching.nl/public_html/dutch/wp-content/themes/yogastudio/fw/core/core.reviews.php on line 214

Warning: A non-numeric value encountered in /home/trajan21/domains/jivacoaching.nl/public_html/dutch/wp-content/themes/yogastudio/fw/core/core.reviews.php on line 214

Vinyāsa yoga

Als je van een fysieke uitdaging houdt, maar ook van rust in je hoofd, is vinyasa de yogavorm die je zoekt. Vinyasa draait om doorlopende beweging en ademhaling. Deze yoga-stijl is erg dynamisch, waardoor je geest gefocust moet zijn om het bij te kunnen houden. Vinyasa wordt ook wel flow genoemd, omdat de asana’s (houdingen) vloeiend in elkaar overlopen. Als een dans.

Vinyasa prana flow

 

Waarom vinyasa?

  • Het werkt rustgevend – de cyclus van in- en uitademen geeft je een mentaal focuspunt.
  • Het zuivert je lichaam – de doorlopende bewegingen creëren innerlijke warmte. De betere circulatie en de transpiratie reinigen het lichaam.
  • Het vergroot je spierkracht en soepelheid – de oefeningen zijn een geweldige workout voor je lijf.
  • Het brengt je naar het heden – yoga stelt je open voor dit moment. Dit is de ingang naar de ervaring van waarheid en geluk.

Ook voor beginners

Ook als beginner ben je van harte welkom bij de vinyasa yoga-lessen. Voor nieuwe leerlingen zijn er aangepaste houdingen en zij krijgen persoonlijke ondersteuning. Zo kun je direct met de lessen meedoen op je eigen niveau.

Geschiedenis

Vinyasa vindt zijn oorsprong in de hatha yoga, net als alle andere yogastijlen. De term vinyasa verwijst naar het op één lijn brengen van ademhaling en beweging. Hierdoor vormen de statische asana’s samen één dynamische flow.  Moderne vinyasa flow yoga -ook bekend als poweryoga en flow- is het best te omschrijven als freestyle ashtanga yoga, omdat het de rigide structuur van ashtanga volgt, met een vrije invulling.

Interesse?

De lessen vinden plaats op dinsdagavond van 20.00 tot 21.15 uur. Als je een les mist, kun je die altijd inhalen tijdens de zondagochtendles. Interesse? Geef je dan nu op voor een proefles!