MINDFULNESS

Mindful zijn is meer ervaren, toelaten en genieten van wat het leven te bieden heeft. Mindfulness (opmerkzaamheid) is een vaardigheid die je kunt ontwikkelen. Door een training te volgen leer je je meer in het hier-en-nu richten en integreer je mindfulness in je leven. Wij bieden de volgende trainingen:

De trainingen worden gegeven door een MBSR-gevorderd trainer (categorie 1), Geregistreerd VMBN en het Mindfulness Register.

Informeer naar de volgende startdatum in Utrecht en Leidsche Rijn

DE ADEMBEWEGING IS VERGELIJKBAAR MET DE BEWEGING VAN DE OCEAAN: JE VOELT IN- EN UITADEMING ALS EB EN VLOED, CONTRACTIE EN EXTENSIE, OPNAME EN VERSPREIDING, ONTVANGEN EN SCHENKEN, ONTSTAAN EN VERGAAN…

8-weekse mindfulnesstraining MBSR

Ontdek mindful leven 

In deze training leer je de basis van mindfulness. Je leert je meer in het hier-en-nu te richten en je traint je geest om zowel aangename als neutrale en onaangename gewaarwoordingen toe te laten. Wij bieden de geprotocolleerde achtweekse mindfulness based stress reduction (MBSR) training van Jon Kabat-Zinn aan en daarnaast ook een verkorte versie hiervan (4 weken).

Mindful Communiceren

Mindfulness Verdiepen en Mindful Communiceren is een vervolgtraining op de mindfulness training MBSR/MBCT die tegemoet komt aan de behoefte van deelnemers om na 8 weken basistraining de beoefening voort te zetten en verder te ontwikkelen. De training kan echter ook gevolgd worden door deelnemers die op een andere manier kennis hebben gemaakt met mindfulness of bijvoorbeeld yoga beoefenen en zich interesseren in de inhoud van het programma.

Training omgaan met stress

Sterker in stressvolle situaties

Deze training gaat voornamelijk over chronische stress. Stress waar je veel en langdurig last van hebt. Bijna iedereen maakt dat wel eens mee. Stress gaat dan zo in je lichaam en hoofd zitten. De oorzaak van stress speelt dan vaak een grote rol in je leven. Deze training wordt vaak gedaan vóór de MBSR training.

Ervaringen

“Ana is een betrokken en empatische trainer. De training heeft een fijne opbouw en voldoende afwisseling in theorie, oefeningen en deelrondes. Ik voel me gehoord en gezien. Er is ruimte voor eigen inbreng. Ik heb meer inzicht gekregen in hoe stress voor mij werkt en tools om ermee om te gaan.” – Hieke

“Ana is als co-trainer die de mindfulness- en ademhalings oefeningen uitlegt en begeleidt , rustig, betrokken en bekwaam.” Sylvia en Jolijn (U-Centraal)

Mindful Coachen

Mindfulness kan een burn-out voorkomen en de effecten daarvan reduceren. Mindful coachen helpt wat meer afstand en vrijer in bepaalde situaties te voelen, inzicht te krijgen in je patronen die verantwoordelijk zijn voor het vastlopen in een bepaade situatie. Het geeft ruimte om anders naar jezelf en situaties te kijken. In individuele coachingsgespreken onderzoeken we waar jij tegenaanloopt en ontdek je meer opties.

WE GO FOR MAGIC, NOTHING LESS. MAGIC IS NOT SOME QUACK HOCUS POCUS BUT MAGIC IS THAT DEEP INNER FEELING OF LOVE, PRESENCE AND OPENNESS TO THE WONDER OF WHAT IS NOW.

In de flow …

ontspanning

beweging

verbinding

vinyasa flow yoga

mindfulness meditatie

Een rustpunt in de week

Ik heb twee jaar bij Jiva yoga gedaan, zowel vinyasa als ashtanga, ook toen ik zwanger was (tot week 38 kon ik meedoen, soms met aangepaste oefeningen die Ana mij gaf). De lessen waren voor mij een rustpunt in de week, heerlijk om even helemaal gefocust te zijn op je lichaam en daardoor alle andere dingen los te kunnen laten, en ik merkte ook dat ik er sterker, leniger en mentaal weerbaarder en rustiger van werd. Ik zal de lessen missen!

Meike

Ik kom ontspannen thuis

Mijn ervaring is positief. Ik merk dat ik leniger ben geworden en kom ontspannen thuis. Ik vind de wekelijkse les fijn. Goed om mijn hoofd leeg te maken, ook soms moeilijk.

Mieke

Ik heb me al jaren niet zo ontspannen gevoeld

Ik vond het moeilijk, zwaar en snel maar het ging beter dan verwacht. Het gaf me ook rust en ontspanning. Vooral de volgende dag. Ik heb me al jaren niet zo ontspannen gevoeld.

Kira

The yoga in Ana’s class is so much more than an exercise, its a way of life

Ana gives her yoga classes straight from the heart. The class provides not only an intensive workout but also, more importantly, an amazing lesson in awareness and prana flow. Ana creates fine and safe environment so that everyone feels welcome with our imperfections and distractions. Ana knows how to bring your focus back to our yoga throughout the whole class. The yoga in Ana’s class is so much more than an exercise, its a way of life.

Alena

YOGA

Yoga is gebaseerd op het idee dat er iets groots, liefdevols en ruimtelijks is in het hart van ieder persoon. Het oefenen van yoga asana (houdingen) brengt je hiermee in contact. In het samenspel van lichaam, geest en adem ontstaat een intense ervaring en subtiel bewustzijn van gevoel en aanwezigheid. Hieronder lees je over de vormen van yoga die je bij ons kan doen.

Easy flow

Met het beoefenen van easy flow yoga bewegen we op een andere manier dan normalitair. Dit bevordert het lichaamsbewustzijn en laat je op een nieuwe manier contact maken met het lichaam. Bij deze vorm van yoga wordt er gewerkt met mindful aanwezig zijn en krijg je ruimte voor het onderzoeken van je grenzen. 

Vinyasa yoga

Met vinyasa (flow) yoga, wordt latente energie die is opgeslagen in het lichaam in beweging gebracht en wordt er ruimte gecreëerd voor groei. Er ontstaat een vloeiende stroming van beweging, bewustzijn en adem. Deze yogavorm activeert een helende energiestroom, alertheid, innerlijke kracht en vitaliteit.

Ashtanga yoga

Ashtanga vinyasa yoga is een uitdagende en dynamische yogavorm. Het beoefenen van ashtanga houdt in vaste series van opeenvolgende asana’s (houdingen) die vloeiend in elkaar overlopen. Dit opent de nadi’s (energiekanalen) en reinigt je lichaam.