YOGA VOOR KINDEREN

bevordert focus, lichaamsbesef en creativiteit

Voor wie

De holistische kinderyogalessen zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 9 jaar en van 9 tot 12 jaar. 

Er komt in deze tijd veel op kinderen af, waardoor het van belang is om kinderen handvatten aan te bieden om te filteren en bij zichzelf te blijven. Holistische kinderyoga kan hierin regulerend werken en kinderen ondersteunen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Elk kind is van nature heel. Door omstandigheden of gebeurtenissen kan het echter zijn dat dit ‘heel-zijn’ niet meer wordt ervaren. Vaak is er sprake van een zekere verdeeldheid die verankerd is geraakt in het hart-breinsysteem. ‘Holistisch’ komt van het Griekse woord Holos dat heel betekent.

Kinderyoga

Kinderyoga bevordert souplesse, kracht en evenwicht in fysiek en mentaal opzicht. Een kinderyoga les kenmerkt zich door een afwisseling van dynamisch bewegen en rustmomenten. Kindgerichte (o.a. dier-)yogahoudingen worden thematisch aangesloten bij de belangstelling en beleving van kinderen. Zij worden zich door yoga- oefeningen op speelse wijze bewust van hun adem, ontwikkelen hun zintuigen en leren verschil waar te nemen tussen spanning en ontspanning.

Spanning loslaten

De kindgerichte oefeningen worden in spelvorm aangeboden waarin plezier voorop staat. De lessen van de holistische kinderyoga zijn speciaal ontwikkeld om kinderen de mogelijkheid te geven om  opgebouwde spanningen en opgedane indrukken te doorleven en vervolgens weer los te laten.

Aanmelden

Om je kind aan te melden stuur een e-mail bericht naar info@jivacoaching.nl

Dagen:

maandag en woensdag om 15.15

zaterdag om 9.30

Kosten: 

7,5 euro per les (45 minuten)

proefles 5 euro

Locatie: Buurtcentrum Hoge Weide