YOGA

Stilte in beweging

Yoga is gebaseerd op het idee dat er iets groots, liefdevols en ruimtelijks is in het hart van ieder persoon. Het oefenen van yoga asana (houdingen) brengt je hiermee in contact. In het samenspel van lichaam, geest en adem ontstaat een intense ervaring en subtiel bewustzijn van gevoel en aanwezigheid. Regelmatig yoga beoefenen brengt prana, levensenergie, in beweging.  Stromende prana kan zorgen voor het weghalen van fysieke en emotionele blokkades.

Tijdens de lessen word je begeleid om de grenzen van het lichaam en de geest te onderzoeken. Hiermee groeit ook het lichaamsbewustzijn, wat de basis vormt voor innerlijke groei. De focus op lichaam, geest en ademhaling brengt je in een meditatieve staat met een kalmerend effect.

De yogalessen bij Jiva zijn gebaseerd op de traditie van Ashtanga Vinyasa Yoga zoals ontwikkeld door Sri K. Pattabhi Jois. Je kan bij ons Ashtanga Vinyasa en Vinyasa Yoga (prana flow) doen. De Vinyasa Yogalessen zijn gebaseerd op Ashtanga series, maar met meer vrijheid en creativiteit.

Ashtanga Vinyasa Yoga

Ashtanga Vinyasa Yoga is een traditionele, dynamische yogastijl die adem en beweging synchroniseert. Uit de vaste serie asana’s ontstaat kracht, flexibiliteit en zuiverheid.  Lees meer.

Prana flow

Ook wel Vinyasa yoga genoemd. Prana flow draait om doorlopende beweging en ademhaling, zodat je energie weer gaat stromen. Kracht en ontspanning wisselen elkaar af in een dynamische flow. Lees meer.

Ervaringen

default image

De yogalessen bij Jiva zijn een laagdrempelige vorm van yoga. Voor mij erg fijn om in contact te blijven met mijn lichaam. Ik krijg rust en ik voel me bewuster in mijn lichaam. Wat ik erg fijn vind is dat er veel aandacht is voor asanas.

Maaike

default image

Ik vond het moeilijk, zwaar en snel maar het ging beter dan verwacht. Het gaf me ook rust en ontspanning. Vooral de volgende dag. Ik heb me al jaren niet zo ontspannen gevoeld.

Kira

default image

Ana gives her yoga classes straight from the heart. The class provides not only an intensive workout but also, more importantly, an amazing lesson in awareness and prana flow. Ana creates fine and safe environment so that everyone feels welcome with our imperfections and distractions. Ana knows how to bring your focus back to our yoga throughout the whole class. The yoga in Ana’s class is so much more than an exercise, its a way of life.

Alena

Praktische informatie

  • De lessen duren 60 tot 75 minuten.
  • Nadat je een bericht naar info@jivacoaching.nl of op de facebook pagina hebt gestuurd ben je aangemeld voor een proefles.
  • Neem een warme trui en sokken mee voor de ontspanningsoefening aan het einde van elke les.
  • Heb je een eigen mat? Neem die dan mee. Het gebruik van een eigen (antislip) mat het beste en bovendien is het hygiënischer.
  • Neem contant geld mee voor de proefles.
  • De kwartaalpakketten volgen de jaarkalender. Die beginnen in januari, april, juli en oktober. Als die maand niet de start van een kwartaal is zullen de ontbrekende maanden in mindering worden gebracht. Als dat bijvoorbeeld februari is, betaal je ⅔ van de kwartaalprijs.
  • Als je op vakantie gaat tijdens het kwartaal dan is dat je eigen verantwoordelijkheid. Je mag de gemiste lessen wel inhalen op andere dagen binnen het kwartaal.
  • Mocht een les uitvallen kan je het inhalen op één van de andere dagen. In overleg kan je het bedrag van de les terugkrijgen als je het niet kan inhalen.

Locaties

Yoga schala

Yoga shala is een ruimte waar we yoga kunnen beoefenen, ervaren en groeien

Lesrooster

 

 

Yoga voor volwassenen

Prana vinyasa yoga

all levels

donderdag 20 uur

Ashtanga vinyasa yoga

(informeer naar de mogelijkheden)

Locatie

Eerste oosterparklaan 76

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kom en ervaar op je eigen manier

Je bent van harte welkom!

 

Kinderyoga

Kinderyoga:
voor kinderen van 9 tot 12 jaar
maandag 15 uur

 

Ouder-kind yoga:
voor kinderen van 3 tot 5 jaar
zondag 9.15 uur

 

 

Locatie

Laurierweg 104

 

 

Prijzen

Over de docent

Ana is opgeleid als hatha en ashtanga yogadocent. Ze raakte geinspireerd tijdens een body balans les bij een sportschool in 2012. De yoga element sloot nadeloos aan bij wat ze op dat moment nodig had – balans ervaren, dichterbij zichzelf komen en het lichaam goed aanvoelen. Ze begon met het beoefenen van yoga en heeft sinds 2014 verschillende yogaopleidingen gevolgd waaronder één in Nepal. Naast de basisopleiding (200h) heeft ze zich verdiept in de anatomie van yoga, de primary series van ashtanga yoga, en recent kinderyoga. Haar warme en vriendelijke uitstraling nodigen je uit om de grenzen van je lichaam te onderzoeken.