Yoga

Stilte in beweging

Yoga is gebaseerd op het idee dat er iets groots, liefdevols en ruimtelijks is in het hart van ieder persoon. Het oefenen van yoga asana (houdingen) brengt je hiermee in contact. In het samenspel van lichaam, geest en adem ontstaat een intense ervaring en subtiel bewustzijn van gevoel en aanwezigheid. Regelmatig yoga beoefenen brengt prana, levensenergie, in beweging.  Stromende prana kan zorgen voor het weghalen van fysieke en emotionele blokkades.

Tijdens de lessen word je begeleid om de grenzen van het lichaam en de geest te onderzoeken. Hiermee groeit ook het lichaamsbewustzijn, wat de basis vormt voor innerlijke groei. De focus op lichaam, geest en ademhaling brengt je in een meditatieve staat met een kalmerend effect.

De yogalessen bij Jiva zijn gebaseerd op de traditie van Ashtanga Vinyasa Yoga zoals ontwikkeld door Sri K. Pattabhi Jois. Je kan bij ons Ashtanga Vinyasa en Vinyasa Yoga (prana flow) doen. De Vinyasa Yogalessen zijn gebaseerd op Ashtanga series, maar met meer vrijheid en creativiteit.

Ashtanga Vinyasa Yoga

Ashtanga Vinyasa Yoga is een traditionele, dynamische yogastijl die adem en beweging synchroniseert. Uit de vaste serie asana’s ontstaat kracht, flexibiliteit en zuiverheid.  Lees meer.

Prana flow

Ook wel Vinyasa yoga genoemd. Prana flow draait om doorlopende beweging en ademhaling, zodat je energie weer gaat stromen. Kracht en ontspanning wisselen elkaar af in een dynamische flow. Lees meer.

Ervaringen

default image

De yogalessen bij Jiva zijn een laagdrempelige vorm van yoga. Voor mij erg fijn om in contact te blijven met mijn lichaam. Ik krijg rust en ik voel me bewuster in mijn lichaam. Wat ik erg fijn vind is dat er veel aandacht is voor asanas.

Maaike

default image

My favourite evenings of the week are evenings I spent at Jiva yoga classes. It is a real pleasure to practice in such a atmosphere and very challenging to develop on all aspects of my well being. Our yoga teacher Ana is spreading her motivation and beautiful energy all over the studio and sharing her best and deepest with students. Physically challenging asanas and magical music guided relaxation is something which, once you discovered, you will going back for more. Yoga at Jiva is not just practice, it is learning. Learning where we all grow up together mentally and putting physically boundaries behind us.

Milica

Praktische informatie

  • De lessen duren 60 tot 75 minuten.
  • Nadat je een bericht naar info@jivacoaching.nl of op de facebook pagina hebt gestuurd ben je aangemeld voor een proefles.
  • Neem een warme trui en sokken mee voor de ontspanningsoefening aan het einde van elke les.
  • Heb je een eigen mat? Neem die dan mee. Hoewel er in beide studio’s matten beschrikbaar zijn, werkt het gebruik van een eigen (antislip) mat het beste en bovendien is het hygiënischer.
  • Neem contant geld mee voor de proefles.
  • De kwartaalpakketten volgen de jaarkalender. Die beginnen in januari, april, juli en oktober. Mocht je op een ander moment beginnen betaal je losse lessen tot het begin van de volgende maand. Als die maand niet de start van een kwartaal is zullen de ontbrekende maanden in mindering worden gebracht. Als dat bijvoorbeeld februari is, betaal je ⅔ van de kwartaalprijs.
  • Als je op vakantie gaat tijdens het kwartaal dan is dat je eigen verantwoordelijkheid. Je mag de gemiste lessen wel inhalen op andere dagen binnen het kwartaal, maar restitutie is niet mogelijk.
  • Mocht een les uitvallen kan je het inhalen op één van de andere dagen. In overleg kan je het bedrag van de les terugkrijgen als je het niet kan inhalen.

Locaties

Hart van Hoograven

Lesrooster YOGA

Dinsdagavond 20 u

Donderdagavond 20:30u

Zondagochtend 10:30u

Adres

't Goylaan 77
3525 AA Utrecht

Ruimte voor Aandacht

Prijzen

Onze yoga docenten

Ana Trajanovska

info@jivacoaching.nl | www.jivacoaching.nl

Ana is opgeleid als Vinyasa Yoga docent. Haar reis in de wereld van yoga is begonnen in 2011. Eerst als deelnemer en gaandeweg als docent. Ze heeft hiervoor sinds 2014 meerdere opleidingen gevolgd. Ana zal je persoonlijke aandacht geven en met haar uitgebreide kennis van asana’s je yoga ervaring verdiepen. Haar warme en vriendelijke uitstraling nodigen je uit om de grenzen van je lichaam te onderzoeken.