Yoga bij Jiva

Jiva is gegrond in de filosofie van Yoga. De yogalessen zijn geworteld in de traditie van Ashtanga Vinyasa Yoga zoals ontwikkeld door Sri K. Pattabhi Jois. Je kan bij ons Ashtanga Vinyasa Yoga doen. Daarnaast bieden we Vinyasa yogalessen. Gebaseerd op Ashtanga series, maar met meer flow en vrijheid.

Ashtanga Vinyasa Yoga

Zoek je een yogavorm die je fysiek uitdaagt? Dan is ashtanga yoga iets voor jou. Ashtanga yoga is een zeer oude, dynamische yogavorm. Je werkt aan de beheersing van je ademhaling, terwijl je vaststaande series van opeenvolgende houdingen (asana’s) uitvoert. Dit opent de nadi’s (energiecentra), reinigt je lichaam en helpt je om dichter bij jezelf te komen.

Ashtanga vinyasa is een zeer dynamische en atletische yogavorm. Centraal in de oefeningen staat de Ujjayi-afdemhaling. Deze diepe, hoorbare ademhaling helpt de leerling zijn adem naar binnen te richten en zo stabiliteit te creëren.

Tijdens de ashtanga-lessen voer je een serie asana’s uit, die vloeiend in elkaar overlopen. Kernpunten zijn:

  • vinyasa: de verbinding tussen beweging en ademhaling
  • ujjayi-ademhaling of overwinnaarsademhaling
  • bandhas: aanspanning van spiergroepen

De combinatie van ademhaling, bewegingen en bandha’s helpt je om innerlijke warmte te creëren in je lijf, zodat je bloedcirculatie verbetert en je lichaam ontgift.

Vinyasa Yoga

Als je van een fysieke uitdaging houdt, maar ook van rust in je hoofd, is vinyasa de yogavorm die je zoekt. Vinyasa draait om doorlopende beweging en ademhaling. Deze yoga-stijl is erg dynamisch, waardoor je geest gefocust moet zijn om het bij te kunnen houden. Vinyasa wordt ook wel flow genoemd, omdat de asana’s (houdingen) vloeiend in elkaar overlopen. Als een dans.

Waarom Vinyasa?

  • Het werkt rustgevend – de cyclus van in- en uitademen geeft je een mentaal focuspunt.
  • Het zuivert je lichaam – de doorlopende bewegingen creëren innerlijke warmte. De betere circulatie en de transpiratie reinigen het lichaam.
  • Het vergroot je spierkracht en soepelheid – de oefeningen zijn een geweldige workout voor je lijf.
  • Het brengt je naar het heden – yoga stelt je open voor dit moment. Dit is de ingang naar de ervaring van waarheid en geluk.

De combinatie van ademhaling, bewegingen en bandha’s helpt je om innerlijke warmte te creëren in je lijf, zodat je bloedcirculatie verbetert en je lichaam ontgift.

Onze yoga docenten

Ana Trajanovska

info@jivacoaching.nl | www.jivacoaching.nl

Ana is opgeleid als Ashtanga Vinyasa Yoga docent. Haar reis in de wereld van yoga is begonnen in 2011. Eerst als deelnemer en gaandeweg als docent. Ze heeft hiervoor sinds 2014 meerdere opleidingen gevolgd. Ana zal je persoonlijke aandacht geven en met haar uitgebreide kennis van asana’s je yoga ervaring verdiepen. Haar warme en vriendelijke uitstraling nodigen je uit om de grenzen van je lichaam te onderzoeken.